
طراحی رابط کاربری اپلیکیشن که به آن UI اپلیکیشن نیز گفته می شود یک مهم ترین موضوعات هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل به شمار می رود. طراحی UI اپ یا همان رابط کاربری اپ (برنامه) واسط بین کاربر و اپلیکیشن میباشد. یکی از مهمترین نکات در جذب کاربران پس از انتشار اپلیکیشن، طراحی رابط کاربری اصولی، استاندارد و مدرن بر اساس مخاطبان هدف خواهد بود. در سایت هو ا اپلیکیشن ها عامل اصلی تعامل با کاربر رابط کاربری (UI) میباشد. بطور کلی هر چیزی که ما پس از ورود به صفحه ی وبسایت یا اپ مشاهده میکنیم مربوط به طراحی رابط کاربری میباشد. در ادامه این مقاله با ویستا تیم همراه باشید
طراحی رابط کاربری اپلیکیشن
رابط کاربری (UI) فرآیندی است که طراحان برای ایجاد رابط در نرم افزار یا دستگاه های رایانه ای با تمرکز بر ظاهر یا سبک آن ها استفاده می کنند.. UI که مخفف کلمه ی User Interface میباشد، ابزار تعاملی کاربر با صفحات وبسایت، نرم افزار، سیستم عامل، اپلیکیشن و …محسوب میشوند. در واقع مخاطب از طریق ui میتواند با سیستم های مختلف ارتباط برقرار کند. هدف از طراحی UI اپلیکیشن ایجاد رابط هایی است که استفاده از برنامه ها را برای کاربران آسان و لذت بخش کند
رابط های کاربری نحوه دستیابی بصری کاربران را مشخص می کنند که شامل سه قالب زیر هستند:
- رابط های کاربری گرافیکی (GUI) همچون دسکتاپ کامپیوتر،موبایل (اپ)
- رابط های کنترل شده صدا (VUI) همچون دستیارهای هوشمند در iPhone و google
- رابط های مبتنی بر حرکت همچون بازی های واقعیت مجازی (VR)
طراحی رابط کاربری اپلیکیشن اصفهان
نکات مهمی که هنگام طراحی رابط کاربری اپلیکیشن باید به آنها توجه ویژع نمود عبارتست از:
- کاربران به نوع طراحی شما اهمیتیمی دهندولی مهم ترین نکتع به راحتی کاربران برای استفاده از برنامه می باشد، بنابراین هنگام طراحی UI اپلیکیشن باید کاربران خود را بشناسید تا بهترین رابط کاربری برا با تجربه های بی نظیر از طرف کاربران ارائه دهید.
- باید طراحی رابط کاربری اپ برای کاربر لذت بخش باشد. وقتی طراحی شما نیازهای کاربران را پیش بینی می کند، آن ها می توانند از تجربه های شخصی بیشتری برخوردار شوند که این امر آن ها را خوشحال کرده و راغب به استفاده از وب سایت شما می کند.
- مناسب بودن گرافیک اپلیکیشن و بهره مندی از عناصر گیمیفیکیشن می تواند طراحی شما را سرگرم تر کند.
- رابط کاربری باید اعتماد کاربران را به مقدار قابل توجه ای تقویت کند.
بهترین نرم افزارهای طراحی UI اپلیکیشن
ابزارهای زیادی برای طراحی رابط کاربری اپلیکیشن وجود دارد که افراد متخصص طراحی رابط کاربری از آنها استفاده میکنند. در ابتدا که نرمافزارهای گرافیکی زیادی وجود نداشت همه از فتوشاپ برای طراحی رابطکاربری استفاده میکردند اما به دلیل کمبودهای فتوشاپ و مناسب نبودن آن برای انجام این کار افراد به سراغ نرمافزارهای دیگری که برای این کار ساخته شده بودند رفتند.
معروفترین ابزار که به خوبی بازار را در سالهای اخیر در دست داشته است و اکثر طراحان از آن استفاده میکنند Sketch ( اسکچ ) نام دارد. رقیب دیگر این نرمافزر که شرکت ادوبی در چند سال گذشته آن را معرفی کرده و پیشرفت خیلی خوبی داشته است نرم افزار Adobe XD است. و یکی دیگر از ابزار های طراحی اپ که این روز ها در بین کاربران از محبوبیت بالایی برخور دار است و امکانات بیشتری نسب به رقیب خود از شرکت ADOBE دارد نرم افزار FIGMA می باشد.فیگما به دلیل قابلیت ها خیلی خوبی که دارد همچنین راحتی کار و سرعت مناسب در بین طراحان از مقبولیت بالایی برخور دار است.
فیگما (Figma)
یکی دیگر از بهترین ابزارهای طراحی یو آی، Figma است که در سیستم عاملهای مختلفی همچون ویندوز، مک و لونیکس، قابل استفاده میباشد. جالب است بدانید در پروژههایی که هر یک از اعضاء تیم با سیستم عاملهای مختلف کار میکنند، فیگما قابلیت اشتراک گذاری و ویرایش پروژه را در اختیار تمام افراد تیم قرار میدهد.هرچند این برنامه به صورت آنلاین و تحت وب قابل استفاده است اما بسیاری از طراحان از نسخه آفلاین آن استفاده میکنند و نسخههای غیر رایگان و رایگان آن نیز با توجه به هدف و پروژهای که دارید، قابل دریافت است.
(adobe XD)
adobe XD که یکی از ابزارهای مناسب در طراحی UI محسوب میشود، نرم افزاری است که از سوی شرکت ادوبی ارائه شد و میتوان آن را رقیبی برای اسکچ دانست. adobe experience design که به اختصار adobe XD گفته میشود، نرم افزاری است که به منظور استفاده در ویندوز و مک منتشر شده است.ادوب ایکس دی، ابزاری برای طراحی سایت است که با قابلیت استفاده آسان از آن، میتوانید نمونه طرح دلخواه خود را به راحتی پیاده سازی کنید. این نرم افزار، از چندین برنامه نقاشی متنوع تشکیل شده است که به شما کمک میکند تا پیش نمایش کار خود را در گجتهای مختلفی همچون موبایل و دسکتاپ مشاهده کنید.
مراحل طراحی رابط کاربری اپلیکیشن
در طراحی رابط کاربری اپلیکیشن هر فرآیند شامل تدبیر و اندیشه در طی مراحلی است که به برنامه ریزی کار و دستیابی به اهداف تعیین شده کمک می کند. تجربه عالی کاربر چیزی است که محصول شما را برای مشتریان منحصر به فرد و جذاب می کند. با برداشتن گام های صحیح، طراحی به یک تجربه لذت بخش تبدیل می شود.
تفاوت تجربه کاربر UX و رابط کاربر UI
رابط کاربری یا واسط کاربری به مجموعه صفحات، تصاویر و المانهای بصری مثل دکمهها و آیکونها گفته میشود که کاربر برای تعامل با یک دستگاه یا برنامه از آنها استفاده میکند. اما منظور از تجربه کاربری آن تجربه و حسی است که کاربر در هنگام تعامل با بخشهای مختلف از محصولات و سرویسهای یک شرکت دارد که شامل نحوه تعامل او با رابط است.
مراحل طراحی رابط کاربری
1. نیاز سنجی
در مرحله اول طراح بخش های مختلف پروژه را به صورت کامل بررسی می کند و اهداف اصلی و ویژگی های مخاطبین را مشخص می کند و به دسته بندی آنها می پردازد. هرچه طراح بتواند کاربران یک محصول را بیشتر و بهتر بشناسد در پایان طرح بهتری ارائه خواهد داد.

2. اتود اولیه
پس از تحلیل داده ها و بدست آوردن سرنخ های اصلی، طراح کار خود را در قالب طرح های اولیه شروع می کند. در این مرحله نیازی به اجرای جزئیات نیست و تنها ابزار طراح، کاغذ و قلم است.

3. ارائه اولیه
در این مرحله طی جلسه حضوری یا مجازی طرح اولیه به کارفرما ارائه می شود. در این بخش طراح توضیحات کلی در مورد اجزای هر صفحه، دکمه ها و… را به کارفرما ارائه می دهد و سپس با همفکری کارفرما تغییرات لازم در اتود اولیه اعمال می شود.

4. وایرفریم
پس از اعمال تغییرات لازم، طرح اولیه وارد مرحله اجرا میشود. در مرحله چهارم دکمهها و اجزای هر بخش با جزئیات و ارتباط بین صفحات تعیین میگردد. همچنین در این بخش مشخص میشود که با کلیک بر روی هر دکمه چه اتفاقی رخ میدهد. بعد از اینکه وایرفریم نیز توسط کارفرما تایید شد، وارد اجرای مرحله نهایی میشوید.

5. اجرای نهایی
پس از اعمال تغییرات لازم، نوبت به انتخاب رنگ بندیها و انجام کارهای گرافیکی میرسد. طراح با بهره گیری از اصول گرافیک، باید این مرحله را انجام دهد.در مرحله اجرای نهایی طراحی با جزئیات کامل انجام میشود و جهت دریافت نظرات و پیشنهادات نهایی به کارفرما ارائه میگردد.

چطور طراح رابط کاربری موفق شویم؟
ساخت رابط کاربری چیزی فراتر از کار با فتوشاپ و نرم افزار های مشابه هست و اصول و استاندارهد های ویژه ای در آن باید رعایت شود تا بهترین نتیجه حاصل گردد. در مرحله ی اول باید بتوانیم ساختار را رعایت کنیم. رعایت ساختار به این معناست که طراح هدف و سمت و سویی مشخص داشته باشد و طراح از لحظه ی اول طراحی بداند قرار است چه چیزی و با چه ساختاری طراحی کند.در مرحله بعدی رعایت سادگی شرط است. عناصر استفاده شده در UI نباید مبهم و پیچیده باشند که کاربر با چندین کلیک پیاپی و مراحل پیچیده به خواسته ی خود برسد و یا آنچه را که میخواهد پیدا نکند.
به عبارتی دیگر، مهم نیست تکنولوژی چقدر پیشرفته است، کاربری را آسان نگه دارید!قابلیت دیده شدن در طراحی را دست کم نگیرید. در این اصل باید بدانید که کاربر نیاز دارد چه چیزی را جلوی چشم خود داشته باشد تا به راحتی استفاده کند و مجبور نباشد برای رسیدن به آن مراحل پیچیده ای را طی کند. معمولا موارد پرکاربرد که به صورت مداوم استفاده میشوند نیاز است که در دید کاربر قرار بگیرند. اصل اطلاع رسانی به کاربر را حتما رعایت کنید چرا که در صورت بروز اشکال یا خطا باید کاربر مطلع شود و او را با طراحی ویژه راهنمایی کنید که در قدم بعدی چه کاری باید انجام دهد.
نکته دیگری که باید رعایت کنید، شناخت هرچه بیشتر مخاطب است تا مطابق سلیقه و مناسب شرایط و سن و … او بتوانید طراحی کنید. این مورد به کاربر کمک میکند که راحتتر با UI طراحی شده توسط شما ارتباط برقرار کند. و در نهایت نکته آخر اینکه در طراحی، زیبایی و انتخاب رنگ و تصاویر مناسب شرط مهمی است ولی دقت کنید که کارهای گرافیکی شما را از هدف اصلی یعنی سادگی و کاربردی بودن UI باز ندارد.
تست کاربردپذیری و اصول UX نبز از مواردی است که طراحان رابط کاربری باید به آن توجه داشته باشند. از آن جایی که به آن اهمیت کافی نمیدهند در این قسمت آن را جداگانه برایتان شرح می دهیم. کاربردپذیری قسمت کوچکی از موضوع عمیق تری که تجربه کاربری نام دارد میباشد. مفهوم کلی آن به دسترسی ساده تر در استفاده از محصولات و وب سایتی خاص اشاره دارد.
یک طراح رابط کاربری پیش از این که وب سایت را گرافیکی کند، کاربردپذیریش را به کمک ابزار های نمونه سازی چندین بار میآزماید. اگر همه ی موارد طبق انتظارات کاربر و قابل درک پیش برود به سراغ مرحله ی بعد میرود. حتما تست کاربردپذیری را جدی بگیرید. چراکه نتیجه ی آن می تواند با پیش بینی شما متفاوت باشد.
هزینه طراحی رابط کاربری اپ
تعرفه طراحی اپلیکیشن بستگی به تعداد صفحات داخلی و اصلی،موضوع و مخاطبان اپ،همچنین استفاده از المان های آماده یا اختصاصی دارد.حداقل هزینه برای طراحی یک اپ فروشگاهی با حداقل 10 صفحه از 10 میلیون تومان در کنرین حالت ممکن شروع می شود.همچنین به این نکته توجه کنید تجربه طراح UI اپ و نمونه کار های موفق آن نیز در هزینه طراحی رابط کاربری اپ تاثیر بالایی خواهد داشت.
آخرین نمونه های اپ ویستا تیم
پیشنهاد مقاله مطالعه کنید
طراحی اپلیکیشن فروشگاهی توضیحات مقاله
برای سفارش طراحی رابط کاربری اپلیکیشن با شماره های تماس ویستا در ارتباط باشید و یا از طریق فرم درخواست مشاوره رایگان،شماره تماس خود را برای کارشناسان ویستا ارسال کنید تا در اسرع وقت با شما کاربران عزیز تماس حاصل فرمایند